Sommarsallad

Ingredienser:
4 potioner

1 Greek ( vit limpa )
olivolja
4 vitlöks klyftor (skalad och skivad)
havs salt (vanligt salt går bra)
1-2 paket bacon
3/4 citron
4 ägg
rucola (ta man efter vad man gillar)
krispig sallad
100g parmesan ost (feta ost går också bra)



värm ugnen till 200'c. skär/riv greeken i finger stora bitar. ta en plåt hägg lite olivolja på och lägg sedan brödet på plåten, lägg den skivade vitlöken på brödet och droppa lite olivolja, peppra och salta (efter behag som farbror Mälker säger), sedan in med de i ugnen i 10 min. tills de är mjuka innuti men lite knapriga utan på. stek baconen och koka äggen, i ungefär 4 min. blanda citronsaften med 8 matskedar olivolja, och salta och peppra. lägg brödet på en tallrik och sedan baconen på, lägg salladen och rucolan ovanpå  och ringla citronoljan över och lägg sist på äggen och fetaosten .
detta blir resultatet!

Linnygirl

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0